Ana içeriğe atla

Murat Gönül Kimdir?

vücut geliştirme kablo göğüs

Murat Gönül profesyonel vücut geliştirmeci, milli sporu ve fitness eğitmenidir. Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde bir spor salonu bulunmaktadır. Kendisi salonun hem hocası hem de işletmecisidir. Bu spor onun hayatının bir parçası haline gelmiştir ve geçimini bununla karşılamaktadır.

Vücut geliştirme sporu ile küçük yaşlarda tanışmıştır. Zayıf ve sıska (55 kg) olan vücudundan rahatsız olup semtinde bulunan bir spor salonuna yazılmış. Daha sonra vücudunu geliştirmeye başlamış ve bu gelişimden oldukça memnun kalmış. Çevresi tarafından rahatlıkla fark edilebilen bir değişim yakalamayı başarmış.

Bu gelişimden oldukça memnun kalan Murat Gönül bu sporu profesyonel anlamda yapma kararı almış. Gününün 24 saatini bu sporla geçiren Murat, kariyerini vücut geliştirme üzerine yaparak ciddi başarılara imza atmış.

Murat Gönül verdiği bir röportajda vücut geliştirme sporu ile alakalı sık sorulan sorulara cevap vererek detaylı bir şekilde anlatmış. Şimdi o soruların ve Murat Gönül'ün verdiği cevapların kısa bir şekilde üstünden geçmek istiyorum;

biceps antrenmanıVücut Geliştirmede Beslenmenin Önemi Nedir?

Beslenme bu sporda herşey demektir. Yanlış beslenme gelişimi oldukça yavaşlatır. Bu durum da motivasyon düşüklüğüne sebep olur. Bu da sporcularda "bende çok çalışıyorum ancak x kişisiyle aynı gelişimi yakalayamıyorum" düşüncesine sebebiyet verir. Bu nedenle sağlıklı bir kas gelişimi için beslenme oldukça önemli.

Supplementlerin Önemi?

Besin takviyesi kullanmadan ağırlıklara elini dahi sürmeyeceğini belirten Murat Gönül vücut geliştirme sporunda supplementlerin ne kadar önemli bir yeri olduğunun bir kez daha altını çiziyor. Özellikle antrenman günlerinde whey proteini, bcaa ve glutamin almanın kas gelişimi için oldukça faydalı olacağını söylüyor.

Dinlenmenin Önemi?

Kaslar dinlenirken gelişir. Bu nedenle bir kası çalıştırdıktan sonraki 48 saat içerisinde o kası tekrar çalıştırmamalısınız. Dinlenmeye yeterince zaman ayırmazsanız kas yıkımı kaçınılmaz olacaktır.

Röportajdan da anladığımız üzere Murat Gönül vücut geliştirme sporunun büyük bir bölümünün beslenme olduğunu ve tatminkar bir gelişim elde etmeyen bir çok sporcunun beslenmeyi düzgün yapmadığını düşünüyor. Antrenmana verilen önemin aynısı beslenmeye de verilse sonuçlar çok daha tatminkar olabilir.

2013 yılında Şampiyonlar Şampiyonu ünvanına layık görülmüştür. 2016 yılında ise Nac MR.Universe Winner yarışmasına birincilik kazanmıştır.

Ayrıca çeşitli fitness dergilerinde de kapak fotoğrafı olmuştur. Murat Gönül'den Personal Trainer'lık hizmeti almak için sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilirsiniz.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Hayatını vücut geliştirmeye adamış bir isim. Umarım adını yarışmalarda şampiyonluklar ile duymaya devam ederiz."

Yorumlar