Ana içeriğe atla

Jason Statham Kimdir?

hapishane dövüşcüsü jason statham

Jason Statham 1967 doğumlu İngiliz aksiyon, dövüş filmi oyuncusu ve atlama dalında dereceleri olan eski bir yüzücüdür. Filmlerinde çoğunlukla dublör kullanmaz, kendi sahne dövüşünü ve hünerlerini sergiler. Gençliğinde yüzücü olan Statham aynı zamanda modellik de yapmaktadır. Modellik yaptığı sıralarda İngiliz yönetmen Guy Ritchie ile tanışan Jason Statham oyunculuk kariyerine "Bacon" adlı film ile giriş yaptı. Bu film onun oyunculuk kariyerinin başlangıcı oldu. 2000 yılında yine bir Guy Ritchie filmi olan Snatch’te Turkish karakterini oynayan Jason Statham’ın kariyeri 80 milyon hasılat gelirle oldukça güçlendi.

Jason Statham'ın dövüş sanatlarındaki başarısını ve yeteneğini ilk olarak gösterdiği film ise Taşıyıcı 1 olmuştur. O filmde de çoğu sahnede dublör kullanmamış ve kendi hünerlerini göstermiştir. Bu da onun kısa zaman içerisinde tanınmasına ve dünya genelinde ünlenmesine sebep olmuştur. Daha sonra filmin 4 serisi çekilmiş ve ilk 3 seride Jason Statham başrol oynamıştır. Son seride ise başka bir oyuncu ile anlaşmışlar.

En çok sevilen ve serileri çekilen filmleri ise Taşıyıcı, Tetikçi(Crank), Cehennem Melekleri, Hızlı ve Öfkeli(7-8) olarak sıralanabilir. Bunların yanı sıra Parker ve Mekanik filmleri ile de oldukça başarılı bir gişe hasılatı yakalamıştır.

Jason Statham vücut ölçüleri ile de ne kadar fit bir vücuda sahip olduğunun kanıtı. 178 cm uzunluğa ve 78 kilo vücut ağırlığına sahip. Vücudundaki yağ oranı ise oldukça düşük ve kas kütlesi de oldukça fazla.

Not : Bu vücut ağırlığı ve yağ oranı sabit değil. Oynadığı filmlere ve zamana göre farklılık gösteriyor.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Adam gerçek bir yetenek abidesi. Filmlerdeki bir çok sahnesinde dublör kullanmaması da onun ne kadar yetenekli bir sporcu ve dövüşçü olduğunun kanıtı. Ayrıca yağ oranı oldukça düşük ve oldukça estetik bir vücuda sahip."

Yorumlar