Ana içeriğe atla

Sylvester Stallone Kimdir?

italyan aygırı rocky vücudu

Filmleri ile büyüdüğümüz ve bir çok sporcu gencin kendisini örnek aldığı İtalyan asıllı Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmendir. 1946 doğumludur. Sylvester Stallone ilk olarak Sasha Czazk ile evlenmiş ve bu evliliğinden Sage ve Seargeoh adında iki oğlu olmuştur. 1985 yılında boşandılar. Sonrasında Stallone manken Brigitte Nielsen ile evlendi ve 1.5 yıl sonra boşandılar. Jennifer Flavin adlı mankenle evlenerek 3. kez dünya evine giren aktörün bu evlilikten de 3 kızı bulunmaktadır. Oğlu Sage Stallone 13 Temmuz 2012'de, 36 yaşında iken hayatını kaybetmiştir.

Kariyerinde ise oldukça başarılı bir oyuncudur. Bir çok filmde oynamıştır. Oynadığı filmler arasında en iyileri ise Rocky, Rambo ve Cehennem Melekleri serileridir. Özellikle Cehennem Melekleri filminde bir çok usta oyuncuyu bir araya getirmiş ve çok iyi bir gişe başarısı yakalamıştır.

Sylvester Stallone'nın hayatında dönüm noktası niteliğinde olan ve onun dünya çapında tanınmasını sağlayan film ise Rocky 1'dir. Daha sonra bu filmin "Creed" de dahil olmak üzere 7 serisi çekilmiştir.

Gelelim Sylvester Stallone'nın vücut ölçülerine. 177 cm boya ve oynadığı filmlere göre
Rocky 1 : 81 kg
Rocky 2 : 90 kg
Rock 3 : 73 kg
Rocky 4 : 78 kg vücut ağırlığına sahiptir. Aynı zamanda 43 cm kol kalınlığına, 127 cm göğüs ölçüsüne ve 73 cm bel kalınlığına sahiptir.

Özellikle boks filmlerindeki performansı ve yaptığı inanılmaz antrenman metodları günümüzde bir çok boks sporcunun onu idol olarak görmesine sebep olmuştur. "Adrian" ve "Acı yok Rocky" replikleri ise bir çok sporcuya motivasyon kaynağı olmuştur.

Sylvester Stallone (Rocky) motivasyon videosu için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Sylvester Stallone filmleri ile büyümüş biri olarak şunu söylemeliyim ki, bu adamda sağlam bir vücut var ve filmlerde yapabildiklerinin bir çoğunu gerçek hayatta da yapabilecek kapasitesi vardır. Üstelik 1946 doğumlu olmasına rağmen şu anki formu bile bir çok sporcuyu cebinden çıkarır."

Yorumlar