Ana içeriğe atla

Plank Egzersizinin Yararları

Plank Egzersizinin Yararları

Sürekli plank egzersizi yapmak, pek çok değişik konularda yararlar sağlar. Plank faydaları; ruh halinin iyileşmesinden, düz karna sahip olmasına dek, bu egzersiz duruş düzelten faydalara sahiptir. bu egzersizin statik egzersiz olmanın ötesinde bir hareket olduğu söylenebilir. Plank, squat ve lunge hareketi gibi pek çok kası aynı anda çalıştıran hareketlerden birisidir. Plank egzersizlerinin faydaları aşağıdaki gibidir;

- Göbek yağlarını azaltmaktadır. Göbek yağı, pek çok kişinin ehil olduğu kötü yaşam şeklinin alışkanlıklarına karşılık olarak alınan bir durumdur. Alınan bu çok kiloları kaybetmek için, plank yapmak önemlidir. Merkez kaslarını güçlendirerek ve büyüterek, çabucak kasları şekillendirmek mümkün olacaktır.

- Kişinin duruşunu düzeltir. Plank yapmak, merkez kaslarını ve alt sırtın kaslarını kuvvetlendirir. Bu sayede duruş pozisyonunu iyileştirir.

- Sırt ağrısının azalmasına yardımcı olur. Sırt ağrısı sebebi ile sıkıntılar yaşanıyorsa, plank hareketlerini yapmak, ağrılardan kurtulmak adına çözüm olabilir. Plank hareketleri hem merkez kaslarını hem de sırt kaslarını hedeflediğinden ötürü, bu yerleri güçlendirir. Bu sayede sırt ağrılarının azalmasına, tamamen yok olmasına destek olabilir.

- Plank hareketlerinin faydaları arasında ruh halinin iyi olmasına katkı sağladığı söylenebilir. Son şekilde, bir plank hareketinin düzgün biçimde yapılabilmesi, ruh halinin iyileştirmeye ve iyi hissettiren hormonların daha çok salgılanmasına destek olabilir.

- Canlılığı ve dayanıklılığı artırır. Birkaç dakika boyu, plank pozisyonunda durma ve zaman içerisinde aşamalı şekilde bu vaktin artması, dayanıklılık oluşturmaya katkı sağlar. Bu ise, yapılan başka egzersizlerin daha kolay biçimde tamamlanmasına yardımcı olur.

Yorumlar