Ana içeriğe atla

Uzak Durmanız Gereken İçecekler

kilo yapan içecekler

İçecekler gün içerisinde bizi mutlu eden, içimizi ısıtan veya serinleten besinlerdir. Ancak tükettiğimiz bazı içecekler bize faydadan çok zarar sağlamaktadır. Özellikle fazla kilolarından şikayetçi bireyler bu konuda çok daha fazla dikkatli olmalı. Zira bu içeceklerdeki şeker ve kalori miktarı bir hayli fazla. Hatta bazı içecekler vardır ki besinlerden daha fazla kalori içerir. Masum sandığınız o içecekler sandığınız kadar masum değil. İşte uzak durmanız gereken o içecekler;

Soğuk Çay : Asitsiz bir içecek olması masum olduğu anlamına gelmiyor maalesef.  Bir kutu soğuk çay yaklaşık 20 gram şeker ve 100 kalori içerir. Her ne kadar sıcak yaz günlerinde serinlemek için bire bir olsa da vücut için sağlıklı bir içecek olduğu söylenemez. Bir küp şeker 4 gramdır. Soğuk çayı içtiğinizde sıcak çayın içine 5 küp şeker atmakla eş değerdir.

Kola : Toplumumuz tarafından oldukça sık tüketilen kola, içerisindeki yüksek şeker miktarı ve içerdiği yüksek kalori neticesinde zararlı içecekler tarafında ilk sırada yer ediniyor. Ayrıca içerdiği asit de mide ve vücut için oldukça zararlı.

Not : 0 şeker ve light olarak piyasaya sürülen kolalarda her ne kadar masum gibi görünse de içerisindeki katkı maddeleri nedeniyle vücuda zararlıdır. Özellikle spor yapan biriyseniz bu tip maddeler kas gelişiminizi baltalayabilir.

Enerji İçeceği : Yüksek enerji verdiğini söyleyen enerji içecekleri psikolojik olarak yüksek enerji verse de aslında o kadar da etkili değillerdir. Bir kutu enerji içeceğinde 30-35 gram şeker vardır ve 130-140 kalori civarındadır.

Soğuk Kahveler : Oldukça pratik ve enerji veren bir içecek gibi görünse de aslında zararlı içecek sınıfına girmektedir. İçerisinde ortalama 20 gram şeker barındırır. Kalorisi ise 120-150 civarındadır. Sağlıklı bir alternatif olmayabilir.

Alkol İçerikli İçecekler : İçerinde alkol barındıran içecekler sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bununla birlikte fazla kalori içerdiklerinden vücutta yağ birikimine neden olabilir. 1 gram alkolde yaklaşık 7 gram kalori vardır. Alınan bu kaloriler alkolün etkisi ile yakılamayacağı için direk olarak yağa dönüşecektir. Bira göbeği tabiri de buradan gelmektedir.

Bizden Söylemesi : İçeceklerin baş tacı sudur. Gün içerisinde en az 2 litre su içmek sağlığınız için ve ideal kilonuza kavuşmanız için oldukça önemlidir.

Yorumlar