Ana içeriğe atla

Spor Salonunda Hamallık Yapmayın

hamal değil bodyciyiz

Spor salonuna kaydolan bir çok insan antrenman programına sadık olmanın sadece orada yazan hareketleri, setleri ve tekrarları eksiksiz yapmaktan geçtiğini zannediyor. Ancak ne yazık ki durum sandığınız gibi değil. Antrenman programınızdaki her şeyi eksiksiz yapsanız bile sonuç alamayabilirsiniz. Bunun sebebi ise acı eşiğinden geçememenizden kaynaklanıyor.

1.Hipertrofi Sağlayamamak : Kası geliştiren son üç dört tekrardır. Kaslardaki hipertrofiyi sağlayabilmek için acı eşiğinden geçmek zorundasınız. Aksi takdirde kaldırdığınız ağırlıklar hamallıktan başka bir şey olmayacaktır.

2.Hareketi Yanlış Uygulama : Bir diğer neden ise hareketleri doğru yapmamak. Salınım yaparak, fazla eğilip bükülerek yapılan hareketler çalıştırdığınız kas gurubunu hedef alamamanıza sebep olur. Bu da sizin kas gelişiminizi baltalar. Siz de bu sayede daha fazla ağırlık kaldırabildiğiniz için daha fazla kas gelişimi sağlayabileceğinizi düşünürsünüz. Ancak bunu yaparak hem sakatlık riski almış olursunuz, hemde hareketten alacağınız verimi düşürerek bir nevi hamallık yapmış olursunuz.

3.Eksik Beslenme : Kasların gelişmesini engelleyen en büyük etmenlerden biri de eksik beslenmedir. Kas gelişimini sağlayacak kadar beslenmek zorundasınız. Arabalar nasıl yakıt olmadan çalışmıyor ise vücut da yeterli yakıt olmadan çalışamaz ve kaslarınızı geliştiremezsiniz. Bu durum ağırlıkları boşuna kaldırmanıza sebep olur ve kas gelişimi sağlanamaz. Yeterince besin tükettiğinizden emin olun.

Yazı boyunca kullandığım hipertorifinin tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorsanız burayı tıklayarak konuyu detaylı olarak anlattığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

"Acı yoksa kazanç yoktur." 

Bu söz vücut geliştirmede mihenk taşı haline gelmiştir. Ne yapmanız gerektiğini artık biliyorsunuz. Şimdi gidin ve o ağırlıkları kaldırın...

Yorumlar