Ana içeriğe atla

Erkeklerde Şampuan Seçimi

erkeklerde saç bakımı

Erkekler genel olarak şampuan seçimlerine pek fazla dikkat etmezler. Saçlarının kepekli, yağlı, ince telli ve dökülmeye meyilli olması (saç tipi) onların şampuan seçimlerini etkileyen faktörlerden değildir. Erkekler genelde "aaa şampuan yazıyor" nüktesiyle seçimlerini yaparlar. Ancak bu yanlıştır. Çünkü her bireyin saç tipi farklıdır ve ona göre şampuan seçimi yapmak zorundadırlar. Unutmayın, iyi bir görüntü kafada başlar.

Kuru Saç Tipi : Bu saçlar yıkandıktan sonra yağlanmaz ve kolayca kırılır. Yıpranmış bir görüntüsü vardır. Saçınızı tararken zorlanabilirsiniz. Bu saç tipine sahipseniz nemlendirici etkili şampuanları tercih edebilirsiniz.

Yağlı Saç Tipi : Saçlarınızı yıkadıktan sonra 24 saat içerisinde tekrar yağlanıyor ve parlıyorsa siz yağlı saç tipine sahip olabilirsiniz. Bu saç tipine sahip insanların saçındaki sebum oranı fazladır. Saçta normalden fazla yağ olması saç derisi ve saçlarınızın sağlığı açısından iyi değildir. Bu tip saçlar gerekli bakım yapılmaz ise dökülmeye meyillidir. Bu saç tipine sahip kişiler yağlı saç tipleri için özel olarak geliştirilmiş pH dengesini koruyan şampuanları tercih edebilirler.

Yıpranmış Saçlar : Boya, ısı ve bir takım kimyasallara maruz kalmış saçlara gerekli bakım yapılmaz ise oldukça kötü bir görüntüsü olabilir. Bu tip saçlara sahip olan kişilerin saçlarına bakım maskeleri, kremleri kullanmaları oldukça önemlidir. Ayrıca keratin içeren şampuanları tercih etmek yıpranmış saç tipi için oldukça mantıklı bir seçenek olacaktır.

Normal Saç Tipi : Bu saç tipine sahip insanlar doğuştan şanslı kişilerdir. Ancak yinede şampuan seçimlerinde dikkatli olmalı ve farklı saç tipleri için önerilen şampuanları değil, normal saç tipleri için uygun olan şampuanları tercih etmeliler.

Kepekli Saçlar : Bir çok erkeğin ortak sorunlarından biri de kepektir. Kepeğin oluşma nedeni ise saç derisinin tahriş olması ve kuruluktur. Bu saç tipine sahip insanlar saçlarını çok sıcak suda yıkamamalı ve saç derisine masaj yaparak kepek etkili şampuanlar kullanmalı.

Not : Şampuanı iyice duruladığınızdan emin olmadan duşu sonlandırmamanız da kepek problemini önlemede oldukça etkilidir. Saçta kalan şampuan kalıntıları da kepeğe sebebiyet verebilir.

Bu yazıdan sonra Erkeklerde Saç Düzleştirme Yöntemleri adlı yazımıza da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Saçlarınızın hangi saç tipinde olduğuna dair kararsız kaldıysanız kuaförünüze sorabilirsiniz. Ayrıca sizin saç tipinize uygun ideal marka ve etkili şampuanları yine kuaförünüzün seçmesi sizin açınızdan en doğru tercih olacaktır.

Yorumlar