Ana içeriğe atla

Yağlar Kasa Dönüşür Mü?

yağlar kasa dönüşür mü

Vücudunda gereğinden fazla yağ olduğunu düşünen ve bu sebeple spora başlayan kişiler tarafından oldukça sık sorulan bir sorudur bu. Bir yandan zayıflarken bir yandan da kaslarınızı geliştirebilirsiniz. Bu sayede fit bir vücuda çok daha hızlı bir şekilde ulaşmanız mümkün. Ancak bazı insanlar bunu yaparken yağların kasa dönüştüğünü idda ediyor. Peki yağlar kasa dönüşür mü?

Hayır. Yağlar kasa dönüşmez. Yağ dokuları ve kas dokuları tamamen farklı dokulardır. Böyle bir dönüşüm söz konusu değildir. 

Google arama motorunda "Yağlar Kasa Dönüşür Mü" şekline bir arama yaptığınız zaman "yağları kasa çevirme egzersizleri", "göbek nasıl kasa çevrilir" ve "yağların kasa dönüşmesi için ne yapılmalı" gibi sonuçlara ulaşıyorum. Bu da bu inanışın ne denli yaygın olduğunun en somut göstergesi.

Peki Bu Algı Neden Oluşuyor?

Bunun en büyük sebeblerinden biri before - after fotoğrafları elbette. İnsanlar oradaki değişimleri gördükleri zaman yağların kasa dönüştüğünü zannedebiliyor. Bu da zamanla "yağlar kasa dönüştü" gibi bir algı oluşturuyor ve bu yanlış bilgi kulaktan kulağa yayılıyor.

Bu arada şu bilgileri de verelim;

1.Yağ yaktığınız zaman yağ dokularının sayısı artmaz, sadece içlerindeki yağ hücreleri eriyerek enerjiye dönüşür hacimleri azalır. 

2.Kas yaptığınız zaman kas liflerinizin sayısı artmaz. Sadece gelişir ve kalınlaşırlar. Bu da hacim olarak daha büyük görünmelerine sebep olur.

3.Yağ hücreleri kas hücrelerinden hacimsel olarak daha fazla yer kaplar. Bu nedenle aynı kiloda ve farklı yağ oranlarına sahip insanların hissedilir vücut ağırlıkları birbirinden çok farklı olur.

Yorumlar