Ana içeriğe atla

Sağlıklı Dişler İçin Neler Yapılabilir?

beyaz dişler

Güzel bir gönüm ve iyi bir gülümseme için dişlerinizin sağlıklı olması şart. Günümüzde bir çok insan maalesef dişlerine gereken önemi göstermiyor ve soluğu dişçide alıyorlar. Diş temizliği biz vücutçular için çok daha fazla önemli bir yere sahip. Çünkü yaptığımız spor gereği gün içerisinde normal bir bireyden çok daha fazla besin tüketmemiz gerekiyor ve bu da bizim dişlerimizin çok daha hızlı kirlenmesine yol açıyor.

Peki diş sağlığımız için neler yapabiliriz?

1.Yapılabilecek en başlıca şey dişlerimizi düzenli olarak fırçalamak elbette. Günde en az iki kere dişlerimizi fırçalamalıyız. Bu sayede daha sağlıklı ve temiz dişlere kavuşabiliriz.

2.Daha detaylı bir temizlik için diş ipi ve ağız gargarası kullanmalısınız. Bu sayede diş fırçanızın ulaşamadığı noktaları da detaylı bir şekilde temizleyebilirsiniz.

3.Her şeyin başı beslenme. Dengeli beslenme ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir. Vücut için gerekli olan vitamin, mineral, kalsiyum gibi besin değerlerini ancak düzgün bir beslenme ile karşılayabilirsiniz. Fast-food beslenme ve aşırı şeker içeren yiyecek tüketmek hem vücudunuza hem de dişlerinize zarar verecektir. Bunların yerine havuç, elma gibi lifli ve çok sert besinleri tüketmek bir nevi diş fırçası görevi üstlenerek, dişleri temizler ve güçlendirir.

4.Şeker içeren, çikolata, lokum, tatlı gibi gıdalardan sonra dişlerin özellikle fırçalanması veya bol su ile çalkalanması gerekmektedir.

5.Şeker içermeyen sakızları kullanmak da gün içerisinde dişlerin temizlenmesine yardımcı olur.

6.Son adımımızda düzenli olarak diş hekimine giderek, panoramik röntgen çektirilmeli ve çürük kontrolü yapılmalıdır. Siz farkında olmasanız da dişleriniz içten içe çürüyor olabilir. Bu kontroller bu gibi durumların önünce geçmek içindir. Aksatmamanızı tavsiye ederiö.

Yorumlar