Ana içeriğe atla

Sporcular Neden Yumurtanın Sadece Beyazını Yer?

beyaz yumurta protein

Vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorsanız kendinize bir tavuk çiftliği kursanız iyi edersiniz. Zira gerek yumurtanın ucuz oluşu, gerekse içerisindeki protein miktarının çok yüksek olması onu çok cazip bir lezzet haline getiriyor. Hal böyle olunca vücutcularda tavuğun etinden, ciğerinden ve yumurtasından faydalanmaktan çekinmiyor. Mübarek hayvanın her tarafı protein dolu.

Peki Sporcular Neden Yumurtanın Sadece Beyazını Yer?

Vücutcuların bir günde 30 tane yumurta yediğini duymuşsunuzdur. Hatta bu rakam kişiye göre daha da artabiliyor. Hiç düşündünüz mü, bu adamlar bu kadar yumurtayı nasıl tüketiyor diye?

Cevabı çok basit. Çünkü yumurtanın sarısını tüketmiyorlar. Sadece beyaz kısmını tüketiyorlar. Bu sayede midelerinde yumurta beyazına daha fazla yer kalıyor. Bir koli yumurtayı haşlıyorlar, sarılarını ayırıyorlar ve beyaz kısımlarından salata yapıp afiyetle tüketiyorlar. Ayrıca sarını tüketmemelerinin başka bir nedeni daha var. Onu da hemen açıklayalım.

Sarısını Neden Yemeyelim?

Aslında herkesin zannettiği gibi yumurtanın sarısı ile beyazındaki protein miktarı pek farklı değil. Asıl fark kendini kaloride, yağda ve kolesterolde gösteriyor. Bu saydıklarımın hepsi yumurtanın sarı kısmında yer alıyor. Beyaz kısımda ise sadece saf protein var. Siz olsanız hangisini tüketirdiniz?

Bu arada belirtmemde yarar var. Bir koli yumurta beyazında yaklaşık 100-120 gram kadar protein bulunmakta.

Yorumlar