Ana içeriğe atla

Berkay Türkkan Kimdir?

berkay kasları

Berkay Türkkan 1992 İstanbul doğumludur. Çocukluk ve gençlik yıllarında çeşitli spor branşları ile ilgilenmiştir. 2011 yıllarında ise fitness ile tanışmıştır. İlk başlarda hobi olarak başladığı bu sporda daha sonra genetiğinin ne kadar iyi olduğunu anlamış olsa gerek, fitness sporuna daha fazla önem göstermiştir.

Kaslı bir vücut yapabilirsiniz. Yağ oranınızı yüzde beşlere düşürebilirsiniz. Ancak estetik vücut genetik ile alakalıdır. Kaslarınızın şekli ile alakalıdır. Berkay Türkkan'ın vücudu da oldukça estetik bir vücuttur. Berkay'da bunun farkında olarak bu spora daha fazla yoğunlaşmıştır ve bunu bir meslek haline getirmiştir.

Aynı zamanda Berkay Türkiye'nin ilk Genetic Trainer'larından birisidir. Kendisinin öğrencileri vardır ve onlara özel eğitimler de vermektedir. Sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Berkay kariyeri boyunca çeşitli dergilerde kapak fotoğrafı olmuş ve yazılar yayımlamıştır. Kendine ait bir internet sitesi ve youtube kanalı var. Kendisi de bu spora başladığı zamanlarda internet ortamında yeterince bilgi olmadığını düşünmüş ki bunun için bir şeyler yapmak istemiş. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bizlerle paylaştığı değerli bilgiler için Berkay'a sonsuz teşekkürler.

Türkiye'de personal trainer anlayışı pek fazla benimsenme de ilerleyen zamanlarda çok daha iyi bir hal alacağına eminim. Bizlerin burada vermiş olduğu bilgiler çoğu zaman yetersiz kalabiliyor. Bu nedenle personal trainer'lerin önemi büyük. Umarım Berkay'da ileride çok tanınan bir personal trainer olur.

Berkay 187 boya ve 92 kilo vücut ağırlığına sahiptir. Gerçekten güzel rakamlar. Heybetli bir yapısının olduğu ortada. Karın kaslarından da anlaşıldığı üzere yağ oranı da epeyce düşük. Bu kas kütlesini koruyup aynı zamanda yağ oranını düşürmek çok zor bir şeydir. Bilen bilir. Berkay bunu gayet güzel başarmış.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Her vücut geliştirmeci bir kas grubu ile ön plana çıkar. Kiminin çok iyi kol kasları, kiminin de devasa göğüs kasları vardır. Berkay'da ise en göze çarpan kas grubu hiç şüphesiz karın kaslarıdır. Estetik ve parçalı bir karın kasına sahiptir. Burada da genetiğin ne denli önemi olduğu bir kez daha göze çarpıyor. Berkay'ın genetiği bu iş için kodlanmış resmen."

Yorumlar