Ana içeriğe atla

Sadece Bir Çift Dumbell İle Tüm Vücudunuzu Çalıştırın

tüm vücut egzersizleri

Evde vücut geliştirmek isteyen insanlar çoğunlukla yeterli alet edevatlarının olmayışından ve bu yüzden bir çok kas grubunu çalıştıramadıklarını söyler dururlar. Ancak bunlar bahaneden başka bir şey değildir. Evinizde sadece bir çift dumbell ile tüm vücut kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Aşağıda vermiş olduğum hareketler sayesinde vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırabileceksiniz.

Dumbell Bench Press
1.Dumbell Bench Press (Göğüs Kasları İçin)

Bu haraket ile göğüs kaslarınızı etkili bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Bu hareketi yapabilmek için evinizde bulabileceğiniz bir yükselti ile (sehpa gibi) hareketi etkili bir biçimde yapabilirsiniz. Bunu yaparken göğüs kaslarınızı iyice hissetmeli ve 3 saniye kuralını dikkate almalısınız. 3 set 12 tekrar yeterli olacaktır.

Dumbell Curls2.Dumbell Curls(Ön Kol Kasları İçin)

Biceps kaslarınızı etkili bir biçimde çalıştırabileceğiniz bu hareketi yapabilmek için tek ihtiyacınız olan bir çift dumbell. 12 tekrar ve 3 set olarak uygulayabilirsiniz.

Dumbell French
3.Dumbell French (Arka Kol Kasları İçin)

Triceps kasların bu hareketi çok sevecek. 3 set 12 tekrar şeklinde uygulayabileceğiniz bu haraket ile triceps kaslarının 3 başını da etkili bir şekide çalıştırabilirsiniz.

Neck Dumbell Press
4.Neck Dumbell Press(Omuz Kasları İçin)

Bu hareket ile omuz kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Oldukça faydalı bir harekettir. Kollarınızı 90 ve 180 derecelik açılar vererek hareket yapılır. Dumbell'leri yukarı kaldırırken yavaş ve kontrollu bir şekilde kaldırmak ise hareketin en püf noktasıdır.

kanat kası hareketleri
4.One - Arm Dumbell Rows(Sırt Kasları İçin)

Bu hareket sayesinde sırt kaslarınızı ve özellikle kanat kaslarınızı etkili bir biçimde çalıştırabilirsiniz. Haraketin yapılışı esnasında omuz çizgisinizin bozulmamasına ve ağırlığı kanat kaslarınızdan yardım alarak kaldırmaya özen göstermelisiniz. Vücunuza momentum vererek ağırlığı kaldırmanın size bir faydası olmayacaktır.

dambıl ile bacak kası
5.Dumbell Squat (Bacak Kasları İçin)

Bacak kasları için oldukça faydalı olan bu hareketi bir dumbell yardımı ile evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu hareketi yaparken  bacaklarınız yere paralel olacak şekilde inmeniz ve yine yavaş bir şekilde kalkarak hareketi sonlandırmanız gerekiyor.

Yorumlar