Ana içeriğe atla

Lazar Angelov Sırt Antrenman Programı

 
Lazar angelov Sırt Antrenmanı
Lazar Angelov Sırt Antrenman Programı



Herkese merhabalar,

Yepyeni bir sırt antrenmanı programı ile daha karşınızdayım. Bugün size ünlü Bulgar Fitness uzmanı Lazar Angelov'un Sırt antrenmanından bahsedeceğim. Bildiğiniz, gördüğünüz ve duyduğunuz üzere sanırım Lazar Angelov'dan daha iyi bir fiziğe sahip Fitness'çı yok. Bu kadar parçalı ve iri olmak her sporcunun harcı değildir. Doğal veya değil, bu başarıya ulaşmak bile son derece önemli bence.






Bugün, Lazar Angelov'un sırt antrenmanını yapacağız ama bu demek değil ki bu antrenman programını kendi programınıza dahil edin ve Lazar gibi olun. Keşke her şey bu kadar basit olsa:) Ama, beslenmenize de dikkat ederseniz, çok etkili bir antrenman olacaktır.

O zaman antrenmanımıza geçelim.

1)Bent Over Barbell Row (15-12-10-8) : Piramit sistem uyguluyoruz. Her sette tekrar düşüyor ama ağırlığı artırmayı unutmuyoruz. Son set 8 tekrar yaptıktan sonra 10 saniye dinlenip tekrar basıyoruz. Kaç tekrar çıkarsa çıksın. Adeleyi iyice kan ile dolduruyoruz. Pump it body!


 
2)Deadlift (4*8-12) : Maksimum kilo ile sırtımızı kaya gibi yapma seti. Deadlift yapmadan önce egzersizin nasıl doğru bir formda yapılması gerektiğini youtube'dan iyice araştırın. Allah muhafaza sakatlık yaşamayalım.



 
3)Machine Cable Row : İşte benim de en sevdiğim egzersiz. Maksimum kilo ile sırtımızı patlatıyoruz. Yalnız bu egzersiz rutini biraz farklı. Şöyle ki; Toplamda 5 set, 8-12 tekrar, Kabloyu partner yardımıyla çekebiliriz, bırakırken 10 saniyede (çok yavaş, kaslara yedire yedire) bırakıyoruz. Bu egzersiz ile kan iyice sırtımıza dolacak.



 
4)Pull Over (3*12-15) :  Çok mükemmel bir izolasyon hareketi. Kabloyu yukarı bırakırken lat kaslarımızın kasıldığını hissetmemiz lazım. Paldır küldür ağırlığı çekip bırakmayın. Hissederek. Slow Body!



 
5) DB Shrug (6*10-12) : Trapezlerimizi de çalışarak antrenmanımıza son noktayı koyuyoruz.


DB Shrug
 

Harika bir iş başardık,



Store'ların en iyi fitness uygulamasını denediniz mi? : BloodPump Fitness App.
 

Gidelim, yemeğimizi yiyelim, yırtılan kaslarımızı protein ile doldurup büyütelim. Ilık bir duş alalım ve bebek gibi uyuyalım. 


Unutmamız gereken noktalar:
  • Hareketleri doğru bir şekilde yapıp, hareketten çalmamamız,
  • Egzersizleri yaparken sırtımızı iyice sıkmamız (hareketi iyice hissedin),
  • Antrenmandan önce iyi yemek (Enerji veren bol karbonhidratlı yiyecekler tüketmek)
  • Antrenmandan sonra protein ihtiyacımızı karşılamak,
  • Çalışabildiğimiz maximum ağırlıkla çalışmak (go heavy or go home),
  • Maximum 45 dakikada antrenmanınızı bitirmek (Set aralarında arkadaşlarla muhabbete dalmadan hareketlere odaklanmak),
  • Bol bol su içmek.

Herkese iyi sporlar.

Yorumlar