Ana içeriğe atla

Vücut geliştirme nedir?

 Vücut geliştirme (Bodybuilding), mutlak şartlar altında bireyin ruhsal ve fiziksel olarak kendini motive etmesiyle ve disiplin altına almasıyla doğru zamanda doğru gıdalarla beslenerek kaslarını, ağırlık kullanarak veya belirli hareketlerle doğru şekilde çalıştırmasıyla kaslarına hacim ve şekil aldırarak iyi bir görünüme sahip olması ve böylelikle güç kazanmasıdır.
   Bu tanımdaki herhangi bir olgunun eksikliği hedefe ulaşmada bazı aksaklıklara yol açabilir.
   Bu yüzden yapmanız gereken vücut geliştirmenin bir yaşam tarzı olduğunu unutmamak ve tanımda geçen herbir olguyu eksiksiz yerine getirmektir.
   Vücut geliştirmede sporun ve beslenmenin büyük bir yeri vardır. Beslenme ve idmanların bu spordaki ağırlığı şu şekildedir:
   Beslenme bu sporun ayrı bir %100'lük kısmını, idmanlar ise ayrı bir %100'lük kısmı oluşturur.
   İdmanlarda hareketlerin kurallarına uygun ve zamanında yapılması kadar hangi hareketlerin kombine edileceği konusu da büyük önem taşımaktadır.
   Beslenmede ise hangi gıdalar kullanılacağı kadar gıdaların vücuda alınma ve sindirim zamanları da bir o kadar önem arz etmektedir.
   Vücut geliştirme yapan bir sporcunun vücudunda sarkma meydana gelmez. Ancak bir dönem yeterince hacimlendikten sonra bu sporu bırakmak zorunda kalan bir sporcuda bazı sarkmalar meydana gelebilir. 
   Bu sarkma deride meydana gelen büzüşmeler şeklinde veya yağlanma şeklinde olabilir