Ana içeriğe atla

İpek Yıldırım Kimdir?

ipek yıldırım kasları

İpek Yıldırım profesyonel vücut geliştirmeci ve milli sporcudur. 1993 doğumludur. Mersin'de doğmuştur. İstanbul'da yaşamaktadır. Küçük yaşlardan beri sporla arası iyi olan İpek Yıldırım zamanla ilgisini vücut geliştirme sporuna yöneltmiş. Bu sporda daha başarılı olacağını düşünerek kariyerini şekillendirmiş. Türkiye'de Pro Card sahibi az sayıda kadından biridir.

ipek yıldırım vücuduİpek Yıldırım sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanıyor ve hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşmış. Blog şekline dönüştürdüğü instagram hesabında günlük olarak yaptığı antrenmanlardan kesitleri ve öğün olarak tükettiği besinleri paylaşıyor. Bu sayede sahip olduğu vücuda gidilen yolda neler yapılması gerektiğini tüm gerçekliği ve sadeliği ile takipçilerine gösterme fırsatı yakalıyor.

Verdiği röportajlardan elde ettiğimiz bilgilere göre İpek Yıldırım'ın bu sporu yapmaktaki en büyük amaçlarından biri de "Kaslı kadınlar çirkin ve bakımsızdır." algısını yıkmak. Vücut geliştirme sporunun kadınları erkeksi gösterdiği algısı tamamen yanlıştır. İpek Yıldırım bu ön yargıyı kırmak adına gösterilebilecek en güzel örneklerden biridir. Bu şekilde düşünenlere somut bir delil sunmak adına İpek'in sahip olduğu fit ve seksi vücut gösterilebilir. Bence gayet de kadınsı.

İpek Yıldırım'ın kariyerindeki başarıları ise şu şekilde;

  • 2017 WBFF Diva Fitness Pro Şampiyonu
  • 2015 IFBB World Cahmpion

Çalışmalarına son hız devam eden İpek Yıldırım'ın kariyerine yeni şampiyonluklar ekleyeceğinden hiç şüphemiz yok. Oldukça estetik ve fit bir vücuda sahip. Fitness Takımı olarak başarılarının devamını dileriz.

Vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerin boy ve kilo özellikleri oldukça merak edilen bir konudur. İpek Yıldırım 165 cm boya ve 60 kilo vücut ağırlığına sahiptir. Kilo oranı zaman zaman farklılık göstermektedir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Vücut geliştirme erkeklere olduğu kadar kadınlara da çok yakışıyor. Vücut geliştirme erkeği erkek gibi, kadını ise kadın gibi gösteren bir spordur. Bazı kadın sporcuların dışarıdan ek maddeler alarak bu sporu yapması ve yine bu nedenle erkeksi görünmesi sizleri yanıltmasın. Vücut geliştirme sporu sizi erkek gibi göstermez. Aksine vücut geliştirme sporu yaparak daha fit ve daha seksi görüneceğinizden hiç şüpheniz olmasın."

Yorumlar