Ana içeriğe atla

Van Damme Kimdir?

van damme kasları

Van Damme 1960 doğumlu profesyonel sporcu ve aktördür. Başta aksiyon ve dövüş içerikli olmak üzere bir çok ödüllü filmde başrol oynamıştır. Sporla çok küçük yaşlarda tanışmış ve 10 yaşından itibaren dövüş sporlarına ilgi duymaya başlamış. Karete ile spor yaşamına başlayan Van Damme daha sonra vücut geliştirme, bale, kick boks gibi spor dalları ile de ilgilenmiş. Fiziksel özellikleri ve sahip olduğu yetenekler ona başarılı bir aktör olma yolunda oldukça yardımcı olmuş.

Van Damme 1978-1979 yılında Avrupa Profesyonel Karete Federasyonu'nun düzenlediği yarışmada orta siklet şampiyonu olmuştur. Daha sonra ise Dünya Şampiyonasına katılmış ve ikinciliğe layık görülmüştür. O yıllarda vücut geliştirme sporuna da ilgi duymaya başlamış ve Amerika'ya sık sık gidip gelmeye başlamış. O yıllarda yeterli parası olmadığı için gittiği spor salonunda yaptığı spor karşılığı salonu temizliyormuş. Ona biraz para gerekliydi ve bunu geçici işlerden, figüran rollerinden karşılamak gibi bir fikri vardı.

van damme biceps kası23 yaşında bir filmde figüran polis olarak sinema dünyasına ilk adımı atmış. Daha sonrasında ise birkaç figüran rolünde daha oynayan Van Damme ilgisini sinema yönüne de kaydırmış ve Los Angeles'da yaşamaya başlamış. Taksicilik, bodyguard ve hatta pizzacılık bile yapmış. Ama kafasına daima oyuncu olma fikri vardı. Bu nedenle formunu da kaybetmek istemediğinden bir yandan spora devam ediyor, bir yandan da geçimini sağlayacak geçici işlerde çalışmaya devam ediyordu. 

Menahem Golan adlı bir film yapımcısı ile tanışma şansına sahip olan Van Damme Kan Sporu (Bloodsport) adlı film projesi için biçilmiş bir kaftandı. Spor içerikli bu filmde oynayacak fiziksel özelliklere ve potansiyele sahip olan Van Damme rol aldığı bu filmde üstün bir başarıya imza atmış ve sinema sektörüne hızlı bir giriş yapmıştır.

Van Damme kariyerinde Kan Sporu, Cehennem Melekleri, Zor Hedef ve Evrenin Askerleri gibi bir çok başarılı filmde rol almıştır. 180 derece bacak açma hareketi ile akıllarda kalmayı başarmıştır. Bu esnekliği küçük yaşlarda uğraştığı sporlara borçlu elbette.

Van Damme 177 cm boya ve 81 kilo vücut ağırlığına sahip. Yağ oranı ise genellikle tek haneli seviyelerde. Tabii bu rakamlar güncel değil. Şu anki yağ oranı ve kilosu ile ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak yine de fit vücudu ile bir çok genç sporcuya taş çıkartır.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Hani derler ya taşı sıksa suyunu çıkarır diye. Van Damme için söylenmiş bu söz adeta. Hayata 0 noktasından başlamış ve en tepelere kadar çıkmış. Sporla ve başarılarla dolu bir yaşam sürmüş. Umarım bu biyografi birilerine ilham kaynağı olur."

Yorumlar