Ana içeriğe atla

Lahana Diyeti Nedir?

lahana diyeti nasıl yapılır

Kilo vermenin bir çok farklı yolu vardır. Ancak hepsi temelde bir tek prensibe dayanır. Gün içerisinde kullanılan kaloriden daha azını almak. Bu şekilde vücut ihtiyacı olan enerjiyi yağlardan almaya başlar ve sizde zayıflamış olursunuz. Bu gün sizlere kalorisi oldukça düşük bir diyet programından bahsedeceğim. Bu program elbette lahana diyeti.

Televizyon programlarında ve çeşitli sitelerde sıklıkla bahsedilen bu diyet programı kısa sürede oldukça popüler bir hale geldi. Lahana çorbası başta olmak üzere lahana ile yapılan besinlerden oluşan bir program olduğu için ismi lahana diyetidir. Fazla kilolarından şikayetçi kişiler programı deneyebilir ve deneyimlerini bizimle paylaşabilir.

Yazıma devam etmeden önce şunu belirtmek isterim ki "lahana diyeti ile bir haftada 5 kilo verin" vb. söylemlere kulak asmayın. Herkesin bünyesi, yaşam tarzı ve kilosu farklıdır. X bir diyet programının herkes de aynı sonucu vermesi beklenemez. Ayrıca bu kadar hızlı bir şekilde kilo vermek de sağlığa zararlıdır.

Şimdi gelelim lahananın faydalarına. İşte 7 Günlük Diyet Programınız;

1.Gün : Sınırsız çorba ve meyve tüketilebilir.

2.Gün : Sınırsız çorba ve sebze tüketebilirsiniz. Sebze tercihlerimizi pişmiş ya da çiğ yeşil yapraklarlı olanlardan yana kullanabilir. Sadece fırında pişmiş bir orta boy patatesi 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ ile tüketebilirsiniz. (Bezelye, mısır ve fasulye hariç)

3.Gün : Çorbanın yanında meyve ve sebze beraber tüketilebilir. (Fırında patates ya da muz 3.Günde yok.)

4.Gün : Sınırsız muz, yağsız süt ve lahana çorbası tüketilebilir.

5.Gün : 280-567 gr et, tavuk, balık, taze domates, sınırsız lahana çorbası ve en az 6-8 bardak su tüketilebilir.

6.Gün : Çorba, et ve sebze tüketilmelidir. Daha çok yeşil yapraklı sebzelere ağırlık verilebilir. Pişmiş patates yok.

7.Gün : Çorbanın yanına ek olarak sebze, kahverengi pirinç ve şeker ilavesiz meyve suyu tüketilebilir.

Programı bir hafta uyguladıktan sonra ara vermenizi tavsiye ederiz. Bu süreç içerisinde deneyimlerinizi yazının altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Lahana Çorbası Malzemeleri ise şu şekilde;

  • 1 büyük beyaz lahana
  • 5 dal taze soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 orta boy kereviz
  • 1 demet maydanoz
  • 3 orta boy soğan

Sitemizdeki diğer Diyet Programlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Not : Diyet boyunca su tüketimini aksatmamalısınız. Günde 2-3 litre su tüketmelisiniz. Ayrıca lahana diyetini belirli bir süre yaptıktan sonra ara vermelisiniz. Bu diyet programı sürekli uygulandığı takdirde sağlığınıza zarar verebilir.

Yorumlar