Ana içeriğe atla

Erkeklerde Kaş Alma

erkekler kaşlarını nasıl almalı

Kaşların görüntüsü ve şekli erkekte bakışları doğrudan etkiler. Erkeksi bir bakışın püf noktası kaşlardadır. Kaşlarınızı yüz hatlarınıza uygun bir biçimde şekillendirmeli ve düzenli aralıklarla almalısınız. "Erkekte kaş alır mı?" demeyin. Bakımlı olmak sadece kadınlara özgü değildir, erkekler içinde şarttır.

Erkekler kaş alma konusuna oldukça çekingen davranır. Bunun en büyük nedenlerinden biri de toplumsal baskılardır elbette. Ancak şunu unutmayın ki insanların ne düşündüğü değil sizin ne düşündüğünüz önemli. Bu sadece kaş alma konusu için değil, hayatın geneli için de aynı şekilde. Eğer kaşlarınızın şeklinden ve yapısından rahatsız oluyorsanız alın, çekinmeyin. Kimse martı görünümlü kaşlarla dolaşmak istemez öyle değil mi...

Erkek Kaşlarını Evde mi Yoksa Kuaförde mi Aldırılmalı?

Eğer ilk kez kaşlarınızı alacaksanız ve tam olarak ne yapacağınızı bilmiyorsanız kafanızda bir fikir oluşması açısından kuaförünüzde bu işlemi yaptırabilirsiniz. Daha sonra verilen şekil üzerine periyodik olarak kendiniz alabilir veya kuaföre düzenli aralıklar ile aldırabilirsiniz.

Not : Kaşlarınızı almaya başlamadan önce yüzünüzü sıcak su ile yıkarsanız daha acısız bir şekilde işlemi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca olası kıl dönmesi sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz.

Kaş Almak Caiz Mi? - Günah Mı?

Bir çok erkeğin aklındaki sorulardan biri de kaş almanın günah olup olmadığıdır. Her ne kadar kaş almak dinler tarafından hoş karşılanmasa da eğer gerçekten zaruri bir durum var ise almakta bir sakınca yoktur.

kaş şekli nasıl olmalıKaşların Uzunluğu Nasıl Olmalı?

Bunu anlamak için bir kalemden yardım alabilirsiniz. Elinize bir kalem alın ve burnunuzun yanına koyun. Kemiğe dayayın ve yukarıya hizalayın. Kalem tam kaşlarınızın üstünden geçecektir. İşte kaşlarınız için ideal başlangıç noktası budur. Kalemin üstünden taşan kısım ise fazlalıktır. O kısmı ufak ve dikkatli hamleler ile alabilirsiniz.

Kaşları Nasıl Alabiliriz? 

Kaş alma işlemi için kaş makasına ve cımbıza ihtiyacınız vardır. Öncelikle yüzünüzü ılık bir suda yıkamalı ve gözenekleri açmalısınız. Daha sonra kaşlarınızı tarayarak doğal kaş çizginizden taşan kısımları makas yardımı ile kesebilirsiniz. En son olarak da cımbızı kullanarak doğal kaş çizginizin dışında kalan ufak tefek kılları da - başta kaş ortası olmak üzere - cımbız yardımı ile alabilirsiniz.

Not : Erkekler kaşlarını alırken oldukça dikkatli olmalı ve doğal görüntüyü bozmamaya dikkat etmelidir. Yapacağınız değişiklikler kaşınıza daha iyi bir görüntü vermek için olmalı. Kaş şeklinizin ve biçiminin fazla dışına çıkmamaya özen gösterin.

Yorumlar