Ana içeriğe atla

Protein Tozu Saç Döker Mi?

besin takviyesi saç dökülmesi

Başta protein tozları olmak üzere besin takviyelerinin erkeklerde belli yan etkilerinin olduğunu savunan insan sayısı bir hayli fazla. Bu gerek insanların yeterli bilgiye sahip olmamasından, gerek ise yanlış bilgilendirmeden dolayı kaynaklanan safsata bilgilerdir.

Vücut geliştirme ile uğraşan kişiler kas gelişimini sağlamak için protein, amino asit, bcaa ve kreatin gibi besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bunu bazen çeşitli besin kaynakları ile bazen ise besin takviyeleri ile karşılarlar. Besin takviyelerinin ihtiyaçtan fazla kullanılması durumunda vücutta belli sorunlar meydana gelebilir. Bu sindirim sistemi bozuklukları ve bir takım rahatsızlıklar olarak baş gösterebilir.

Ancak şu unutulmamalıdır ki her şeyin fazlası zararlıdır. Su bile içseniz fazlası zararlıdır. Bu nedenle "besin takviyesini çok kullanınca bak böyle oluyormuş" diyerek kullanmamak hata olur. Sadece ihtiyacınız olanı bilin ve aşırıya kaçmayın yeterli.

Günlük olarak tükettiğimiz peynir, et, süt ve yumurta gibi besinlerin içerisinde de bol miktarda protein bulunur. Besin takviyeleri sadece bu besinlerin toz haline getirilmiş varyasyonlarıdır. İçerikleri ve faydaları tamamen aynıdır. Bu besin takviyeleri saçları dökmez, hatta alakası bile yoktur.

Peki Saçlarım Neden Dökülüyor? : Bu sorunun cevabını uzaklarda aramanıza gerek yok. Genetik faktörlerden dolayı, geçirdiğiniz bir hastalıktan dolayı veya kötü bir şampuandan dolayı saçlarınız dökülebilir. Bu konuyu bir uzmana danışmanız daha doğru olacaktır.

Bunların yanı sıra kullandığınız besin takviyesinin içerisinde bulunan "x" bir maddeye karşı alerjiniz olabilir veya o madde sizde saç dökülmesine sebebiyet verebilir. Ancak bu çok küçük bir olasılıktır. Eğer saç dökülmeniz ciddi miktarda ise doktorunuza gidip sebebini öğrenebilirsiniz.

Yorumlar