Ana içeriğe atla

Erkeklerde Saç Düzleştirme Yöntemleri

keratin bakımı ile saç düzleştirme

Erkekler saç bakımlarına yeterli özeni göstermez diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bazen erkekler bu konuda kadınları bile sollayabilir. Kullandığı şampuanı tercih ederken "Aaa şampuan yazıyor" diye alan erkekler olduğu kadar, saçlarını önemseyen ve saç tipine göre şampuan seçen erkeklerde var.

Şahsına münhasır her erkeğin saçı farklıdır. Kimisi dalgalı, kimisi kıvırcık, kimisi ise imrendirir düzeyde dümdüz. Ancak burada önemli olan saç tipiniz değil, size uygun olan ve yakışacağını düşündüğünüz saç tipidir. Eğer saçlarınız dalgalı veya kıvırcık ise ve siz bu durumdan rahatsızsanız saç düzleştirme işlemi yapmanız gerekebilir.

Erkeklerde saç düzleştirme işlemi kadınlarda olduğundan biraz daha farklı işlemektedir. Kadınların saçları uzun olduğundan düzleştiriciler yardımı ile kuaför tarafından kolayca düzleştirilebilir. Ancak erkeklerin saçları kısa olduğundan düzleştirme işlemi de bir hayli zorlaşmaktadır. Tam da bu konuda erkeklerin yardımına yetişen bir takım saç düzleştirici ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler yardımı ile eski saçlarına veda edebilir ve yeni düz saçlarınıza merhaba diyebilirsiniz.

Normal Fön ve Saç Düzleştiricisi : Tüm düzleştirme işlemlerinin kökeninde yatan ve en çok kullanılan yöntem budur. Doğru teknikler ile yapıldığında etkili sonuçlar verir. En çok kullanılan yöntemlerden biridir. Daha iyi sonuçlar almak için kuaförünüzde yaptırabilir ve ondan işin incelikleri hakkında bir kaç tüyo alabilirsiniz. Normal ve dalgalı saç tipi bu metodla saçlarını düzleştirebilir.

Schwarzkopf Got2b Straight : Bu ürün 4 gün boyunca kalıcı düzleştirme vaat etmektedir. Dalgalı saçı olan kişiler bu tarz bir ürün kullanarak saçlarına fön çekebilir. Normal ve dalgalı saça sahip olanlari bu ürünle saçlarını düzleştirebilir.

Keratin Bakımı, Saç Kremi ve Maske : Bu yöntemler saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı yaparak daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Bu da aynı zamanda daha düz saçlar anlamına gelmektedir. Bu ürünler tam olarak bir düzlük sağlayamasalar da yine de tatminkar bir düzlük sağlayacaktır.

Silindir, X-Tenso, Glatt vb Ürünler : Bu tarz ürünler daha profesyoneldir. İşini iyi bilen bir kuaför tarafından uygulanması gerekmektedir. Çünkü ürünün saç derisine teması olumsuz sonuçlara yol açabilir. Ürünlerin performansına değinecek olursak, son derece iyi ve kalitelidir. Kalıcı bir düzlük sağlar. Ancak alttan çıkan saç yine kendi saçınız olduğundan doğal haliyle çıkacaktır. Bizzat kullanmaktayım ve tavsiye ederim.

Yorumlar