Ana içeriğe atla

Patates Diyeti Nedir?

patates diyeti nasıl yapılır

Patates tok tutma özelliği ile ön plana çıkan bir besindir. Aynı zamanda lif ve potasyum bakımından da zengin olup kaliteli bir karbonhidrat kaynağıdır. Hal böyle olunca patatesin diyet programlarındaki yeri ve önemi bir hayli artıyor.

Yazıma devam etmeden önce şu konuya değinmek istiyorum; "Patates diyeti ile 3 günde 5 kilo verin" diye bir saçmalık olamaz.  Çünkü kilo verme durumu sayısal olarak kişiden kişiye değişebilen bir durumdur. 85 kilo olan birinin 80 kiloya düşmesiyle 55 kilo olan birinin 50 kiloya düşmesi aynı şey değildir. 55 kilo olan kişinin 5 kilo vermesi çok daha zor olacaktır. Bu nedenle ben patates diyetiyle size 5 kilo verdiririm gibi bir vaatte bulunmam yanlış olur.

Bu diyet programını uygularken su ve yeşil çay bir numaralı dostunuz olmalı. Şekerden ve zararlı bir takım maddelerden uzak durmanız ise programdan verim alabilmeniz adına oldukça önemlidir. Patates Diyeti toplamda 4 gün sürüyor. Üç günün sonunda bir gün dinlenme olacak, daha sonra ise programa yeniden başlayacaksınız. İşte tam liste;

Patates Diyetinde Birinci Gün

Sabah : Haşlanmış patates ve 1 kase yoğurt
Öğlen : Haşlanmış patates ve 1 kase yoğurt
Akşam : 8 yemek kaşığı yoğurt yiyin.

Patates Diyetinde İkinci Gün

Sabah : 1 kase yoğurt
Öğlen : Haşlanmış patates ve 3 yemek kaşığı yoğurt
Akşam : 8 yemek kaşığı yoğurt ve haşlanmış patates tüketiyoruz.

Patates Diyetinde Üçüncü Gün

Sabah : Sadece haşlanmış patates
Öğlen : Patates haşlaması ve 4 yemek kaşığı yoğurt
Akşam : 4 yemek kaşığı yoğurt ile diyetin son gününü böylece sonlandırıyoruz.

Ara Öğün : Kuru kayısı, elma ve az miktarda salata ara öğünlerde kullanılabilir.

Dördüncü günde bir gün ara verip aşırıya kaçmamak kaydı ile farklı besin gruplarına yönelebilirsiniz. Daha sonra ise yeniden birinci günden başlayarak diyet programına devam edebilirsiniz.

Programda sürekli aynı besin gruplarının tekrarlanması vücutta şok etkisi yaratarak hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Ancak bu şekilde kilo vermek tehlikeli ve sağlığa zararlıdır.

Çok uzun süre aynı besin gruplarını tüketmek sağlık açısından tehlikelidir. Ara sıra farklı besinler tüketerek beslenme düzeninizde tek tip beslenmeden kaçınmalısınız. Aksi takdirde sindirim sorunları yaşayabilirsiniz.

Yazar Yorumu : "İlginç bir diyet programı. Kilo vermek için her yol mübah değildir. Sağlıklı olmak fit olmanın önüne geçmemeli. Bu diyet programını kesinlikle önermiyorum."

Sitemizdeki diğer Diyet Programlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Yazımız Patates Diyetini ile ilgili bilgilendirme amaçlıdır. Diyet programları kişiye özel hazırlanmalıdır. Bu diyeti doktorunuza danışmadan uygulamanızı tavsiye etmiyoruz.

Yorumlar