Ana içeriğe atla

Marc Fitt Kimdir?

fitness erkek

Estetik ve define vücudu ile estetik vücutlar köşemizde yer almaya hak kazanan Marc Fitt 10 Eylül 1990 doğumludur. Kendisi uzun yıllardır fitness sektörünün içindedir ve aynı zamanda YouTube üzerinde oldukça popülerdir. Kendine ait kanalında motivasyon ve antrenman programlarını paylaşarak bilgilerini ve tecrübelerini takipçileri ile paylaşıyor. Ülkemizde bu kadar popüler olmasının nedeni ise birkaç yıl önce evinde çekmiş olduğu toplamda 6.5 milyon izlenen videosudur. Videodaki formu, definasyonu, kaslarının parçalı görünümü ile oldukça ün kazanmıştır. Bu kadar düşük bir yağ oranına düşmek gerçekten takdir edilesi bir durum.

Marc Fitt'in boyu 178 cm ve kilosu ise 85 civarıdır. Definasyon ve bulk döneminde farklılık gösterebilir. Ancak bulk döneminde bile çoğu kişinin definasyonda bile ulaşamadığı yağ oranlarına sahiptir. İster genetik diyelim, istersek de ağır çalışmalar sonucu olsun yağ oranı gerçekten de takdir edilesi düzeyde.

Yağ oranı olarak oldukça başarılı olsa da kendisinin çok iri ve kaslı olduğunu söyleyemeyeceğim. Yani sahip olduğu genetiğin artı yönleri olduğu kadar eksi yönleri var. Çok define bir vücuda sahip olabilir ama bence çok da heybetli bir görünüme sahip değil. Tabi 30-35 yaşında nasıl bir vücudu olur bilemeyeceğim. Fitness'da altın yaş aralığı 30-35 dir. 20 yaşında spora başlayan biri genetik limitine ancak bu yaşlarda ulaşabilir. Daha erken ulaşan kişi ya steroid almıştır ya da başka işlere bulaşmıştır. Bu da Marc'ın bu tür şeyler kullanmadığını gösterir. Çünkü yaşı daha çok genç ve hala tam anlamıyla büyük kas kütleleri inşa ettiği söylenemez. 

Aynı zamanda Personal Trainer olan Marc Fitt'in bir çok öğrencisi mevcut ve onlar ile beraber gerçekten güzel işler başarıyor. Sporu seven ve sevdiren herkes baş tacımızdır.

Genetik olarak kaslarının şekli ve boyunun da vermiş olduğu avantajla oldukça estetik bir vücuda sahip olmayı başarabilen sporcu fitness model olarak yaşamını sürdürdüğü bilinmektedir. Ancak geçimini sadece bu yolla mı sağlıyor bilemeyeceğim.

Marc Fitt Motivasyon Videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Yağ oranını gerçekten çok aşağılara çekebilen birisi. Normal zamandaki defineliğine bile ulaşamayan bir çok sporcu var. Bu da bu sporda genetiğin ne kadar büyük bir rol oynadığını gösteriyor. Ancak şu da bir gerçek ki etkili çalışmanın önüne hiç bir şey geçemez."

Yorumlar