Ana içeriğe atla

Adonis Kası Nedir ve Nasıl Yapılır?

kıvanç tatlıtuğ karın kası

Herkesin çok sevdiği fakat hiç kimsenin adını bilmediği bir kas grubudur. Brad Pitt sayesinde popülerliği çok fazla artan bu kas grubu aynı zamanda Türkiye'de de Kıvanç Tatlıtuğ sayesinde popülaritesini git gide arttırmıştır. Temelde karın kasları ile birlikte çalıştırılabilen bu kas grubunu tek başına çalıştırabileceğiniz bazı egzersizlerde mevcuttur. Bu egzersizler sayesinde nokta atışı yaparak sadece adonislerinizi çalıştırabilir ve onları güçlendirebilirsiniz.

Adonis kasları şekillerinden de anlaşıldığı üzere kaburgalar ile kasıklar arasında bulunur ve "V" şeklindedir. Aynı zamanda şekilleri itibari ile adonis kasları erkeğe çekicilik katar ve kadınlar tarafından en çok beğenilen kas grubudur.

Bu kas grubunun görünebilir hale gelmesi için yağ oranınızı düşürmeniz gerekmektedir. En çok yağ bel simidi diye adlandırdığımız karın bölgesinde bulunur. Bu nedenle en son eriyen yerde orasıdır ve işin kötü yanı da şu ki adonis kasları tam da orada bulunur. Bu nedenle adonis kaslarınızı belirginleştirebilmek için yağ oranınızı düşürmeniz şarttır.

adonis egzersizleriBu hareket hem karın kaslarınızı hem de adonis kaslarınızı etkili bir şekilde çalıştırır. Kablo istasyonunda rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunu yaparken halat takmanızı tavsiye ederim. Ağırlığı kendinize göre ayarlayıp 12 tekrar 3 set şeklinde uygulayabilirsiniz.

Bunu yaparken ayaklarınızın ve kalçanızın sabit durmasına özen gösterin. Aynı zamanda hareketi yaparken karın kaslarınızın ve adonis kaslarınızın yandığını hissedin.

yan karın kaslarıHareketi anlatmadan önce şunu söylemek istiyorum. Bu hareket spor salonlarında bir çok kişi tarafından yanlış yapılıyor. Bu hareketi yaparken elinize bir adet dumbell alarak sadece sağ veya sadece sol tarafınızı sırayla çalıştırmalısınız. İki tarafada dumbell alarak aynı anda çalıştırmamalısınız.

Hareketi yaparken indirişlerinizi yavaş bir şekilde ve acele etmeden yapın. Kendinize uygun ağırlığı seçin ve 12 tekrar 3 set olarak uygulayın. Hareketi yaparken adonislerinizi hissedin.

karın kası egzersizleriBu hareket doğru yapıldığı takdirde direk olarak adonislerinizi çalıştırır ve çok etkili bir harekettir. İnternette fitness modellerin antrenman videolarını izlediyseniz muhakkak bu hareketi görmüş olmalısınız.

Normal yapılışının aksine bu hareketi yaparken kalçanızla sağa veya sola hafif bir twist yani dönüş vermelisiniz. Bunu yaparken tam olarak adonis kaslarının ne işe yaradığını daha iyi anlayacaksınız.

Düzenli olarak yapıldığı takdirde ciddi bir gelişim yakalayabilirsiniz. Ancak hareket yapılışı itibari ile zor bir harekettir ve burada bunu ne kadar anlatsam da göstermeden anlayamazsınız. Bu nedenle spor hocanıza bu hareketi size göstermesini söyleyebilir veya youtube'da yapılış videolarını izleyebilirsiniz.

Yorumlar