Ana içeriğe atla

Soğan Diyeti Nedir?

soğan kürü faydaları

Zayıflamak ve fit bir vücuda sahip olmanın birden çok yöntemi var. Bu yöntemlerden biri de soğan kürü elbette. Fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz iştah kapatıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özellikleri olan soğan suyu kürü işinize yarayabilir. Zayıflama uğruna her yol mübahtır diyorsanız soğan diyetini denemenizde fayda olabilir. İşte soğan diyeti ve faydaları;

Soğan tokluk hissi vermesi ve yağ yakıcı özellikleri sayesinde bir diyet kürünün ana besin maddesi olmuştur. Ancak soğanı kilo vermek için kullanacaksanız onun suyundan faydalanmanız gerekmekte. Bunun içinde bir kaç tarif mevcut. İşte o tariflerden bir kaçı;

Çiğ Soğan Suyu : Katı meyve sıkacağı yardımı ile soğanın suyunu çıkarın ve tüketin. Bu sayede metabolizmanız hızlanır ve daha fazla yağ yakabilirsiniz. Tabii içebilirseniz.

Kaynatılmış Soğan Suyu : 1 adet soğanı soyun ve dört eşit parçaya bölün. Daha sonra önceden kaynatılmış olan suyun içine soğanı atın ve ağzını kapatın. Yaklaşık 5 dk kaynattıktan sonra soğanı çıkartın ve suyunu için. Su henüz sıcakken içilmeli ve taze olmalı. Artanını daha sonra içerim mantığı ile hareket etmeyin.

Soğan Çorbası : 2 - 3 çeşit sebze, limon, et suyu(yağsız), baharat ve soğan ekleyerek kendinize leziz bir soğan çorbası hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız soğan çorbasının malzemelerinin en az yarısı soğandan oluşmalı. Günde bir, en fazla iki öğün tüketilebilir.

Soğanın Vücuda Faydaları : Soğan vücut direncini artırır, kalp damar hastalıklarına önler, kansere yakalanma riskinizi azaltır, kadın hastalıklarında etkilidir, vitamin ve mineral deposudur.

Önemli Uyarı : Soğan diyetini çok uzun bir süre uygulamayın. 5 gün uygulamadan sonra 1 gün ara verin veya belli bir süre uyguladıktan sonra tamamen bırakın. Ara vermeli şekilde totalde 8 haftayı geçmemeye özen gösterin. Uzun vadede her şeyde olduğu gibi soğandan da zarar görebilirsiniz.

Sitemizdeki diğer Diyet Programlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Bu diyet programını uygularken günlük kalori tüketiminize de dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bir adım ileri iki adım geri gitmiş olursunuz ve yaptığınız diyetten fayda alamazsınız. Bu sadece soğan diyeti için değil, diğer tüm diyetler için de geçerlidir.

Yorumlar