Ana içeriğe atla

Plaj Vücudu Nedir ve Nasıl Yapılır?

brad pitt karın kası

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte oldukça sık duymakta olduğumuz plaj vücudu teriminin tam olarak ne anlama geldiği ve nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum. Öncelikle plaj vücudu algısı tam olarak nedir bundan bahsedeceğim. Şimdi iki tane erkek düşünelim. Düşünelim derken homoseksuel anlamda söylemiyorum tabikide. Bir numaralı erkeğin boyu 175 civarında ve kilosu da 75 kilo olsun. Bir numaralı erkeğin gayet fit bir vucudu ve biraz da belirgin karın kasları olsun. Yani bir numaralı erkek zayıf ve 3 - 4 ay spora gitmiş biri gibi. İki numaralı erkek ise yine 175 boyunda ve 90 kilo olsun. Ancak göbekli bir erkek düşünmeyin hemen. 90 kiloluk bu arkadaş 5-6 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyor ancak bulk döneminde olduğu için karın kasları tam anlamıyla gözükmüyor. Ancak yinede düz bir karnı var. Şimdi bu iki erkekten hangisinin plaj vücudu var.

Tabikide bir numaralı erkek plaj vücudu kavramına daha yakın bir vücuda sahip. Çünkü plaj vücudu genel anlamda fit ve hafif karın kaslı anlamına da gelir. Asıl amaç yağ oranının düşük olması ve yağların oluşturduğu o kötü görüntünün olmayışı. Yani plaj vücudunun aslında kaslı olmakla pek bir alakası yok. Sadece biraz spor yapıp formunuza dikkat etmeniz yeterli.

Şimdi plaj vücudunun tam olarak ne anlama geldiğini anladığımıza göre gelelim şimdi plaj vücudunun nasıl yapıldığına. Yukarıda da belirttiğim gibi asıl amaç kaslı olmak değil yağları azaltmaktan geçiyor. Eğer sizde plajlarda karşı cinsin dikkatini çekmek istiyorsanız... Durun biraz. Pardon bir pot kırdım, siz bu işi sağlıklı olmak için yapıyordunuz çok pardon. Eğer sizde sağlıklı bir vücuda kavuşmak istiyorsanız işte yapmanız gerekenler;

Plajda Kardio Antrenman

Bu hem yağ yakımı için hem de kaslarınızın daha sıkı ve diri gözükmesi için oldukça gerekli bir egzersiz. Plaj vücudu kavramına uygun bir vücut yapabilmek için kardio antrenmanlar olmaz sa olmazdır. Özellikle sahilde kum üzerinde yapılan düz koşular hem sizin yağlarınızı yakmanıza, hem de karşı cinse sağlığınıza ne kadar dikkat ettiğinizi göstermek adına çok iyi bir fikir olabilir. Denenmiş ve tecrübe ile sabittir.

Vücut Ağırlığı ile Egzersizler

Burada bahsettiğim egzersizler ise tabikide hiç şüphesiz şınav, barfix ve mekik üçlüsü. Plaj vücudu için sadece bu egzersizler yeterlidir. Ağırlık antrenmanına gerek yoktur. Ağırlık olayına girerseniz plaj vücudu kavramından biraz uzaklaşırsınız. Ancak yinede her zaman için ağırlık antrenmanı önerimdir. Ancak gelmişiz zaten yaz ayına şimdi başlasanız ne olur o işe kışın başlayacaktınız ki yazın meyvesini yiyesiniz. Neyse uzun lafın kısası kendi vücut ağırlığınız ile yaptığınız egzersizler plaj vücudu için yeterlidir. Günlük düzenli olarak uygulanabilir.

Beslenme

Beslenme her şeyin başıdır. Burada yapmanız gereken şey sağlıklı beslenmek ve de en önemlisi az az ve sık sık beslenmektir. Tatilde ve ya havuz kenarında, deniz kenarında her nerede iseniz, çok fazla yemek yediğiniz zaman mideniz genişleyecek ve göbeğiniz varmış gibi gözükecektir. İsterseniz yağ oranınız yüzde 10 un altında olsun. Nasıl olsa tatildeyim diye beslenme kurallarına uymazsanız bikinili kızları unutun beyler. Tabi kapıda bir porsche'niz veya cem yılmaz tadında espiri kabiliyetiniz varsa o başka. Ancak bunlar yoksa dediklerimi yapsanız iyi edersiniz.

Genel Bir Özet Geçecek Olursak

Sabah uyandıktan sonra suyunuzu alın ve biraz hafif tempo sabah koşusu yapın. Koşunun sonlarına doğru tempoyu arttırın. Sonra 5 dk kadar dinlenin ve şınav, barfix, mekik üçlüsünü uygulayın. Tüm bunlar en fazla 30 dk nızı alır. Güne zinde başlamak ve sağlıklı bir vücuda kavuşmanız için bunlar yeterli. Çok zor değil yapabilirsiniz. Zor olan tek kısmı yataktan kalmak. Gerisi çocuk oyuncağı.

Ben elimden geleni yaptım, gerisi size kalmış. Hadi rastgele beyler...

Yorumlar