Ana içeriğe atla

Barbunya Tarifi


Mutfağımızın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan, lezzeti ve besin değerleri ile ön plana çıkan kurubaklagiller sınıfından barbunya tarifi Fit Tarifler kategorimizde. Evinizde leziz bir barbunya hazırlamak için yapmanız gerekenler çok basit, gereken malzemeleri alın ve tarifimizi uygulayın. Kaslarınız buna bayılacak.

İçerisindeki protein, sağlıklı yağlar, vitamin, demir, çinko ve adını sayamadığımız daha bir çok besin değerleri sayesinde barbunya vücut için oldukça faydalı bir besindir. Şunu unutmayın ki vücudumuzun hayvansal proteinlere olduğu kadar bitkisel kaynaklı proteinlere de ihtiyacı vardır. İşte barbunya tarifimiz;

Barbunya Malzemeleri

  • 2 Su Bardağı Ayıklanmış Taze Barbunya
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Küçük Boy Havuç
  • 2 Diş Sarımsak
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Tuz

Barbunya Besin Değerleri

Kalori : 335 kcal
Karbonhidrat : 60 gr
Protein : 23 gr
Yağ : 0,83 gr

Not : Besin değerleri 100 gram barbunya üzerinden hesaplanmıştır.

Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Önceden ayıklamış olduğunuz barbunyaları derin bir tencerenin içerisine koyun. Üzerine bir-iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 
  • Sonra barbunyalar hafif yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra ise barbunyaları süzün.
  • İkinci aşama olarak boş bir tencereye soğanı doğrayın, üzerine biraz yağ ekleyerek kavurun. Havucu, sarımsağı ve salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edebilirsiniz. 
  • Daha sonra ise haşlamış olduğunuz barbunyaları tencerenin içerisine ılık su ile birlikte ekleyebilirsiniz. Ilık su miktarı barbunyaları biraz geçecek kadar olsa yeterli olacaktır.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Sonrasında ise 20 dakikalık pişirme sürecine geçebilirsiniz. Barbunyalar suyunu yavaşça çekecektir. Pişirme işleminden sonra 5-10 dakika barbunyaları dinlenmeye alıp daha sonra servis edebilirsiniz.

Yorumlar