Ana içeriğe atla

Göbek Nasıl Eritilir?

yağlardan nasıl kurtuluruz

Göbek ve bel çevresinde biriken fazla yağlar birçok insanın ortak sorunu haline gelmiştir. Monoton ve hareketsiz bir yaşam, dengesiz beslenme ve stres gibi etkenler bu durumun oluşmasına yol açan başlıca faktörler arasındadır. Ancak üzülmeyin, dengeli beslenme ve düzenli spor ile hayal ettiğiniz ince bele veya altılı karın kaslarına kavuşabilirsiniz.

Karın Bölgesinde Yağlar Neden Birikir? : Vücuda aldığınız kalori miktarı günlük ihtiyacınız olan kaloriden fazla olduğu takdirde bir kalori açığı oluşur ve bu vücutta yağ olarak depolanır. Göbek ve bel bölgesi insan vücudunda yağların en çok biriktiği bölgedir. Vücutta yağlar ilk olarak burada depolanır ve en son buradaki yağlar eritilir. Bu durumda göbek ve bel bölgesindeki yağların yakımını oldukça zora sokar. Ancak doğru antrenman metodları ve dengeli bir beslenme ile kolaylıkla vücudunuzdaki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz.

Bölgesel Yağ Yakımı Mümkün Mü? : Yazıma devam etmeden önce şunu belirtmek isterim ki bölgesel yağ yakımı diye bir şey yoktur. Yani "Ben sadece göbeğimdeki yağları eritmek istiyorum" diye bir şey söz konusu değildir. Vücuttaki yağlar yapılan kardio egzersizler yardımı ile vücut genelinde yakılır. Kas geliştirmedeki mantık yağ yakmada geçerli değildir. Mekik çekerek karın kaslarınızı geliştirebilirsiniz ancak sadece mekik çekerek karın bölgesindeki yağları yakamazsınız. Yağları yakabilmeniz için kardio egzersiz yapmanız şarttır.

Beslenmeye Özen Gösterin : Beslenme düzeninizde karbonhidratları azaltın ve proteini arttırın. Klasik Türk beslenme yönteminde ekmek başta olmak üzere karbonhidrat kaynakları oldukça fazladır. Ancak vücut için sağlıklı olan kesinlikle bu değildir. Karbonhidratları, proteinleri ve yağları vücuda belli bir oranda almalısınız. Bu oran normalden olması gerekenden ne kadar uzaklaşırsa sağlıklı beslenme düzeninden o kadar çıkmış olursunuz. Bu nedenle karbonhidratları biraz daha azaltıp, proteini arttırırsanız yağ yakımı için en doğru beslenme metodunu uygulamış olursunuz. Beslenme konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz sitemizde bulunan diyet programlarına göz atabilirsiniz.

Yeterli Su Tüketin : Su tüketimi ideal formunuza kavuşmak için oldukça önemlidir. Günlük 2 ila 2,5 litre saf su tüketmelisiniz.

Antrenman Yapın : Düzenli bir beslenmenin akabinde iyi bir antrenman programı yağ yakımınızı maksimum seviyeye çıkartacaktır. Yapacağınız kardio antrenmanları sayesinde günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını artırırsınız, bu sayede kalori açığı oluşturmanız ve dolayısıyla kilo vermeniz çok daha kolay olur. Yağları yakmak için etkili birkaç egzersiz mevcut.

Not : Tüm sihir antrenmanlardaymış gibi düşünüyorsunuz ancak maalesef durum öyle değil. Yazıdaki tüm maddeleri uygulayıp antrenman kısmında ise iyi bir kardio antrenmanı ile yağlarınızı yakabilirsiniz. Bunları bisiklete binmek, yüzmek, koşmak vs. şeklinde sıralayabilirsiniz.

Stres ve Uyku Düzeni : Bir çok insanın atladığı bir konudur bu aslında. Çünkü stres ve uyku düzeninin kilo alıp vermede pek bir etkisi olmadığı düşünülür. Ancak bu yanlıştır. Bu iki konu sizi doğrudan etkiler ve hedefinizdeki vücuda ulaşmanızı engeller. Daha düzenli bir uyku ve stresten uzak bir yaşantı sürerseniz (tabii mümkünse) ideal formunuza kavuşmanız daha kolay olacaktır.

Zararlı Alışkanlıklar ve Zararlı Besinler : Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar göbeğin en iyi dostudur. Bira göbeği tabirini daha önce duymuşsunuzdur illaki. O yüzden anlatmıyorum. Zararlı besinler cephesinde ise fast food ve şekerli yiyecekler bir numaralı düşmanınızdır. Özellikle içerisinde şeker barındıran besinler vücutta hızla yağa dönüşecektir.

Belki çok filozof gibi konuşacağım ama "Siz hiç bir çitayı çayına iki şeker atarken gördünüz mü?", veya "Hiç bir çitayi milkshake içerken felan gördünüz mü?" Elbetteki göremezsiniz. Bu tarz şekerli besinlerin doğada örneği yoktur. Tatlı şeyler güzel gelir ama güzel gitmez, vücutta kalır öyle. Bilmem anlatabildim mi...

Umarım yazı faydalı olmuştur. Konu hakkındaki bilgi ve düşüncelerinizi yazının altına yorum olarak bırakırsanız sevinirim.

Yorumlar