Ana içeriğe atla

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Tarifi

meyveli yulaf ezmesi tarifi

Yulaf ezmesi protein
ve karbonhidrat açısından oldukça zengin bir besin öğesidir. Ancak lezzet bakımından bir çok insan yulaf ezmesini sade bir şekilde yemeyi tercih etmemektedir. Yulafı daha lezzetli bir hale getirecek, ihtiyacınız olan proteini ve karbonhidratı daha lezzetli bir yoldan karşılayabileceğiniz bir çok yulaf ezmeli tarif mevcuttur.

Bugünde o tariflerden birini siz değerli okurlarımıza sunuyoruz. Yaban mersini ile birlikte hazırlanan bu tarife kaslarınız da siz de bayılacaksınız. İşte Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Tarifimiz;

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Malzemeleri

  • Süt
  • Yaban Mersini (Kurutulmuş)
  • Yulaf Ezmesi

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Besin Değerleri

Kalori : 500 kcal
Karbonhidrat : 80 gr
Protein : 19 gr
Yağ : 12 gr

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır? 

  • Bir kaseye yetecek kadar sütü cezvede ılık oluncaya kadar ısıtın.
  • Yulafı ve sütü kaseye koyup bir süre bekleyin. Yulaflar hafif şiştikten sonra içerisine yaban mersini ekleyebilirsiniz. 
  • Dilerseniz farklı meyveler de ekleyerek yulaf ezmesini bir meyve şölenine çevirebilirsiniz. Çilek, muz gibi meyveler eklenerek farklı tatlar ve yeni lezzetler yakalayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Süte yulaf eklendikten sonraki bekleme süresi yulafın daha lezzetli ve kolay tüketilebilir olması amaçlıdır. Aceleniz varsa beklemeden de tüketebilirsiniz.

Yorumlar