Ana içeriğe atla

Kreatin Kullanmayı Düşünenlere - Nelere dikkat etmek gerek?

Kreatini, ekstra güçlü formülü olan bir tür kas ilacı gibi düşünün. Beslenme düzeninize bu aminoasitleri eklediğinizde, vücudunuzun enerji üretmek için kullandığı yakıt olan ATP üretimine yardımcı oluyorsunuz. Beslenme uzmanı  Dr. Douglas Kalman, "Ağırlık çalışırken kreatin kullanmak güç kazanımını ilk ay %5-15 oranında arttırır, üstelik hiçbir yan etkisi yoktur" diyor. Aslında Belçika'da yapılan bir araştırma, sağlıklı yetişkinlerin beş yıl boyunca her gün kreatin kullanmalarının böbreklere bir etkisi olmadığını doğruladı. Bununla birlikte, diyabet ya da böbrek hastalığı olanlar uzak durmalı. Çünkü, zaten fazla çalışan organlar, bir de ekstra enerji kaynağıyla baş edemeyebilirler.

Kreatinin hangi türünü almanız gerektiğine gelince, Dr. Douglas Kalman klasik kreatin monohidrattan şaşmamanızı öneriyor. İlk ay için, antrenman sonrası içeceğinize karıştırılmış şekilde, günde yalnızca 5 gram alın. Diğer günlerde, istediğiniz zaman 5 gram tüketebilirsiniz. İlk aydan sonra antrenman sonraları 5gram için.

Yazıyı menshealth dergisinden aldım. Eklemek istediğim nokta kreatinin su tutmasıyla alakalı. Biliyorsunuz, delinin biri kuyuya taş atıyor, kırk akıllı da onu çıkarmak için uğraşıyor. Kreatin yüksek oranlarda su tutmuyor. Su tutuyor diye kreatin kullanmayanlar varsa bu düşüncelerinden vazgeçsinler!

2. olarak kreatinin kre-alkyln formunu alanlar(az su tuttuğu için) da var. Bodybuilding.com'da yer alan makalede de kreatinin monohidrat formunda alınması gerektiği ve kre-alkyln formundan daha etkili olduğu yazıyordu. Kısacası fazla değişikliğe gerek yok. Monohidrat alın ve kullanın :)

Go hard or go home :)


Yorumlar